Ajatuksia kansainvälisenä solidaarisuuspäivänä 11. kesäkuuta

screen-shot-2015-04-15-at-8-53-50-pm

Tänään vietetään kansainvälistä solidaarisuuspäivää pitkän tuomion saaneille anarkisti- ja ympäristöliikkeen vangeille. Uusi vankitukiryhmä Vantaan Anarkistinen Musta Risti järjestää Helsingissä solidaarisuuskahvilan osana kansainvälistä kampanjaa. Solidaarisuuspäivän tarkoituksena on tukea vankeja ja estää heidän unohtumisensa vankilakoneistoon.

Kaksi päivää ennen tälle päivälle oli ilmoitettu jo 35 erilaista tukitapahtumaa mielenosoituksista kakkukahviloihin. Kreikassa viriteltiin erilaisin banderollein tunnelmaa jo monta päivää ennen varsinaista solidaarisuuspäivää. Hollannissa poliittinen folkbändi Sprank teki videon edellisenä vuonna Mariukselle omistamastaan kappaleesta mainostaakseen J11-päivää (June 11).

merkouri2 (1)

Banderolli Kreikassa: “Marius J Mason ulos kaduille! Marius, pysy vahvana vapauteen saakka!”

J11-päivää oli alun perin solidaarisuuspäivä anarkistivanki Jeff Luerssille. Luerssin päästyä vankilasta FBI oli Yhdysvalloissa virittänyt uusia ansoja hajottaakseen radikaalia ympäristö- ja eläinoikeusliikettä. Erityisen tunnettuja tapauksia ovat olleet Marius Masonin ja Eric McDavidin törkeän pituiset vankituomiot. Tänä vuonna voimme ainakin iloita siitä, että Eric pääsi odotettua aiemmin vapaaksi tämän vuoden tammikuussa. Vapautusta vauhditti tieto siitä, että syyttäjä oli pimittänyt oikeusjutun kannalta olennaista tietoa.

Ericin vapauduttua lukuisat muut kapitalismia ja valtiota vastuvat ihmiset ympäri maailmaa ovat joutuneet vankilaan tai odottavat oikeudenkäyntiään. Barcelonassa on ylihuomenna toimintapäivä Operaatio Piñatassa pidätettyjen toverien tueksi.

2en

Tsekeissä on parhaillaan menossa laaja “Fenix” niminen tukahduttamisoperaatio anarkisteja vastaan ja lukuisia tovereita on parhaillaan pidätettynä. Tukea kaivataan kaikkialta.

banner

Tällä viikolla on käynnissä myös toimintaviikko vangitun antifasisti Aleksei Sutugan tukemiseksi.

Kapitalismi aiheuttaa eriarvoisuutta kaikkialla, elää ihmisten ja muiden eläinten vangitsemisesta ja teurastamisesta ja tuhoaa luonnon. Nykyisessä talousjärjestelmässä kaikki elämän perusedellytyksistä alkaen on toissijaista ja alisteista pääoman kartuttamiselle. Vastarintaan käyvät ihmiset heitetään vankilaan tai tapetaan, usein ennen kuin mitään on edes tehty.

Tänään, niin kuin kaikkina päivinä, voimme muistaa vankilassa istuvia tovereita sanoin ja teoin. Vankilasta vapautuneet ihmiset kaikkialla ovat sanoneet, että pienikin solidaarisuudenosoitus on tuottanut heille iloa ja helpottanut kiven sisässä istumista. Ota siis kynä käteen ja kirjoita vähintään kirje jollekin poliittiselle vangille.

June 11 -kampanjan kotisivut: June11.org

This entry was posted in yleistä and tagged , , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment