Antiautoritaari- ja anarkistisivuja osa 2 (englanninkielisiä)

Ensimmäisessä osassa käsittelin seuraamiani suomenkielisiä sivuja, blogeja ja kirjoittajia. Nyt keskityn englanninkielisiin.

Maailmanlaajuinen antiautoritaarinen liikehdintä muodostaa 2010-luvulla ainoan vaihtoehdon, joka haastaa kapitalismin ja valtion luomat hierarkiat kokonaisuudessaan. Vasemmistolaiset ryhmät ja puolueet ovat muodostuneet 1900-luvun saatossa korvaamattomaksi osaksi kapitalismin elämää tuhoavaa tasapainoa, eivätkä tosissaan pyri tai kykene horjuttamaan sitä. Ei siis ihme, että Istanbulista Rio de Janeiroon ja Barcelonasta Kairoon anarkistiset toimintatavat ja ajatukset leviävät kulovalkean lailla. Jos englantia ymmärtää edes auttavasti, voi netissä olevilta anarkistisivuilta lukea tapahtumista ympäri maailmaa.

Libcom.org (sanoista libertarian communism –> vapaudellinen kommunismi) sisältää uutisia, analyysia, keskustelufoorumin ja laajan kirjaston anarkismia ja kommunismin antiautoritaarisempia haaroja käsittelevää kirjallisuutta. Sivustolle on koottu käteviä johdantoja ja lukupaketteja eri aiheista kuten anarkismista, anarkosyndikalismista, työstä, black power -liikkeestä ja niin edelleen.

Tahrir-ICN on kiinnostava blogi, joka perustettiin arabikevään kuohunnan keskellä luomaan yhteyksiä Lähi-Idän, Pohjois-Afrikan ja muun maailman välille ja levittämään antiautoritaarisia ajatuksia:

In light of the revolutionary awakening of the North African and Middle Eastern countries and the growing wave of protests in Europe it is extremely important for these movements to work not only in parallel, but to support each other.

Unfortunately, the media image of Islamic countries in Europe and European materialism in Muslim regions affects not only the stereotypical image of the majority of society, but also the anti-authoritarian circles.

It is therefore necessary to get to know each other, to see points of contact and to understand respective local conditions.

TAHRIR-ICN sisältää pohdiskelevia artikkeleja, haastatteluja ja muita pidempiä juttuja.

Anarchistnews.org on Yhdysvalloista käsin toimitettu kansainvälinen uutissivusto. Takun tapaan Anarchistnewsista löytyy uutisia, tiedotteita iskuista ja pohdintoja. Painotus on ollut Pohjois-Amerikassa, mutta sivu sisältää myös juttuja ympäri maailmaa. Infoshop.org on vähän samanhenkinen uutisivusto Pohjois-Amerikasta. Infoshop.org on ollut ensi vuonna olemassa jo 20 vuotta!

325.nostate.net uutisoi suorasta toiminnasta ja sabootasista ja keskittyy näihin liittyvien taktiikoiden pohdintaan. Jos insurektionalismi, nihilismi ja individualismi kiinnostaa, löytyy sivulta varmasti paljon materiaalia. Sisältää kattavan linkkilistan sekä kirjaston, josta voi tulostaa valmiiksi taitettuja pamfletteja.

Actforfree.nostate.net menee vähän samaan kategoriaan edellisen kanssa. Ennen kaikkea tietoa suoran toiminnan iskuista, vankitukitoiminnasta ja anarkistivankien kirjeitä. Painotus Etelä-Euroopassa (Kreikka, Italia & Espanja).

Etelä-Euroopan tapahtumia tulee muutenkin seurattua aika paljon, onhan siellä useassa maassa Pohjois-Eurooppaa laajempi ja pippurisempi anarkistiliike. Monikielisen Contra Infon englanninkielistä puolta tulee selailtua harva se päivä. Kreikkalaisen kollektiivin ylläpitämällä sivustolla kerrotaan eri tapahtumista ja tiedotetaan suoran toiminnan iskuista. Olen joskus löytänyt Contra Infon kautta kiinnostavia tapahtumia minne mennä tien päällä: anarkistisia kirjamessuja eri puolilla Eurooppaa (esim. Krotiassa ja Kreikassa) ja metsävaltauksia Saksassa. Contra Info julkaisee yleensä nopeasti tiedotteita, jopa täältä pohjolan perukoilta.

CrimethInc. kollektiivin nettisivulta löytyy pohdintaa, tietoa tapahtumista ja laaja kokoelma kollektiivin tekstejä. Materiaalia tulee aika harvakseltaan, mutta ne ovatkin yleensä pidempiä artikkeleja. Tai sitten mainoksia CrimethInc.in uusista myyntituotteista.

Uutisia radikaalista ympäristövastarinnasta voi lukea Earth First -ryhmien ympärillä pyörivästä uutissivusta Earthfirstjournal.org/newswire.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä Bite Back -sivustolta voi lukea inspiroivia tiedotteita suorasta toiminnasta eläimiin kohdistuvaa riistoa vastaan. Vaikka radikaali eläinoikeustoiminta on Suomessa taantuman kourissa, ei tarvitse mennä länsinaapuria pidemmälle lukeakseen eläinten vapautuksesta viime kuulta.

Tähän loppuun voisi huomauttaa, että jos joku muu kuin englannin kaltainen imperialistinen kieli taipuu, löytyy lähes jokaisella kielellä nykyään yksi tai useampia anarkistisivustoja.

Ja jos ei taivu niin hätä keinot keksii. Luen usein Ruotsin tapahtumista googletranslaten avulla Motkraft.net sivustolta.

Katso myös:

Antiautoritaari- ja anarkistisivuja osa 1

 

This entry was posted in anarkismi, media and tagged , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment