Antiautoritaari- ja anarkistisivuja osa 1

Kiakkovierasjuhlien, Nyt saa riittää -mielenosoitusten ja (poliisin) vappuäpäröinnin myötä anarkismi on saanut entistä enemmän näkyvyyttä valtamediassa. Blogosfäärissä kirjoittajat oikealta vasemmalle ovat ottaneet kantaa anarkismiin ja kehitelleet siitä mielikuvituksellisia tulkintoja tutustumatta aatteen perusteisiin tai yhdenkään anarkistin mielipiteisiin.

Onneksi nykyään löytyy yhä enemmän suomeksi kirjoittavia anarkisteja. Kokosin yhteen seuraamiani nettisivuja, blogeja ja kirjoittajia, jotka tavalla tai toisella käsittelevät anarkistista liikehdintää. Ensimmäinen osa keskittyy suomenkielisiin sivuihin.

Voimaan ja sen verkkoversioon Fifiin kirjoittaa useampi anarkisti. Nimimerkin Peristerakis blogi on kuitenkin ollut jo pitkään suosikkini Fifissä. Peristerakis kirjoittaa yleensä Kreikasta, Suomesta ja antiautoritaarisesta liikehdinnästä sekä peilailee näitä kolmea mielenkiintoisella tavalla.

Ensi vuonna 10 vuotta täyttävä Takku.net on tämän hetken ykkönen suomenkielisistä vaihtoehtomedioista. Anonyymin kollektiivin ylläpitämän Takun sisältö perustuu kenen tahansa lähettämiin uutisiin, mielipidekirjoituksiin, pohdintoihin, kuviin ja niin edelleen. Takku on myös se paikka minne voi lähettää tiedotteita sabotaaseista, suorasta toiminnasta ja muista laittomuuksista (muista tor-selaimen käyttö jos haluat pysyä anonyymina).

Takkua joskus vaivannut käännösuutisten suuri määrä tai tietynlaiseen liikehdintään profiloituminen on tasoittunut vuosien myötä. Paikallista liikehdintää koskevia juttuja tulee jatkuvasti enemmän. Muistan vielä sen kerran, kun ensimmäisen kerran laitoin anonyymina Takkuun käännösuutisen ja seuraavaksi jännitin tuleeko kommentteja. Takkuun voi kirjoitella lyhyitä juttuja ja laittaa ne sinne anonyymina, tekemällä oppii!

Anarkistisesta kirjastosta löytyy tekeillä oleva kokoelma pohdiskelevimmista anarkistisista artikkeleista. Kirjastoon kerätään nettikokoelmaa muualla julkaistuista teksteistä.

Vallankumouksen hedelmiä -blogi oli ennen suosikkejani, mutta sen tahti hidastui ja lähes pysähtyi pari vuotta sitten. Toiseksi, olkinukkejen rakentelu laiskoissa anti-antivaaliteksteissä ei nappaa. Kyseessä ei ole anarkistiblogi, mutta useat kirjoitukset kuitenkin käsittelevät eri aiheita antiautoritaarisesta näkökulmasta. Hedelmäblogi on ollut parhaimmillaan raportoidessaan ja analysoidessaan eri tapahtumia kuten mielenosoituksia. Luin netistä yhä löytyvää vanhaa Hedelmäblogia aktiivisesti ja sinne tulee yhä palattua muistelemaan vuosia 2009-2011. Hedelmäarkistojen selailuun saa varata aikaa. Sieltä löytyy tekstejä vaikka mistä, kuten Opiskelijatoiminnasta, talonvaltauksista, epämääräisempää fiilistelyä, filosofeista ja kasvissyönnistä yms.

Viimeaikaisista tuttavuuksista sarjakuvablogi Tajukankaan kutoja on tehnyt vaikutuksen. Se on täynnä hienoja sarjiksia lempiaiheistani: anarkistiset ja feministiset kysymykset, mielenosoitukset, elämä, vallatut talot ja monet muut. Kannattaa tsekata!

Uudesta Suomesta löytyy muutama kirjoittaja löytyy muutamia kiinnostavia kirjottajia. Antti Rautiaisen kirjoitukset ovat lähes aina mielenkiintoisia. Useampi tuntemani henkilö on kertonut minulle Antin kirjoitusten selkeyden ja johdonmukaisuuden tehneen aikoinaan suuren vaikutuksen. Näitä ei välttämättä jaksa lukea väsyneenä, mutta jos jostain kysymyksestä (varsinkin Venäjää ja Itä-Eurooppaa koskien) kaipaa faktoihin pohjautuvaa anarkistista näkemystä, se löytyy todennäköisesti Antin blogista.

Hiljattain Uudessa Suomessa aktivoitunut Suvi Auvinen on kirjoittanut kovaan tahtiin viimeisen kuukauden ajan. Suvin Jos jotain leikataan, niin Stubbilta pää kirjoitus poistettiin pikavauhtia Uudesta Suomesta, mutta löytyy linkin takaa Takusta.

Seuraavassa osassa keskityn englanninkielisiin sivustoihin.

This entry was posted in media and tagged , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

One Comment

  1. Michaelsturn
    Posted 2020/08/16 at 05:09 | Permalink

    #Hookahmagic
    Мы всегда с Вами и стараемся нести только позитив и радость.
    Ищите Нас в соцсетях,подписывайтесь и будьте в курсе последних топовых событий.
    Строго 18+

    Какой кальян купить новичку?
    Если это первая покупка, то лучше начать с более простых моделей. Это изделия со средней высотой (70 см) и одной насадкой. Количество труб влияет на работу устройства. Это будет трудная задача.

    Очень важно обращать внимание на материал шахты. Чем он прочнее, тем дольше прибор прослужит. Срок службы устройства минимум на 10 лет.

    https://h-magic.su/honey
    Рекомендуется обращать внимание на внутренний диаметр шахты. Он должен быть минимум 12 см.

    Можно рассмотреть также электронные изделия. Они компактные и простые в использовании. Безопасный дым. Его можно курить (парить) даже в общественных местах. Что касается его вкусовых качеств – они ничем не уступают традиционным устройствам. Какой электронный кальян купить лучше? Самый распространенный гаджет – площадь Sturbuzz.

One Trackback

  • By URL on 2020/12/16 at 19:25

    … [Trackback]

    […] Read More here: punainenkortti.noblogs.org/post/2014/06/09/antiautoritaari-ja-anarkistisivuja-osa-1/ […]